Cebula faszerowana kaszanką

Aktualna ocena: 0
dodany przez: mniami
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
średnio trudne
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

coś szalonego?

Potrzebne składniki

• duże cebule - 8 szt.
• cząbr - 1 łyżeczka(i)
• pomidory - 2 szt.
• kaszanka gryczana - 500 g
• margaryna - 2 łyżka(i)
• bulion - 1/2 szkl.
• listki sałaty - 8 szt.

Etapy przyrządzania

1
Cebule obrać i ugotować w osolonej wodzie ( 15 minut) wyjąć i ostrożnie wydrążyć i do każdej cebuli wsypać szczyptę ziół. Pomidory pokroić w plasterki. Kaszankę obrać ze skóry, i rozgnieść i włożyć do cebul, przykryć pomidorem i posolić. Do rondla wlać bulion dodać miąższ z cebuli margarynę i zagotować. Włożyć faszerowane cebulę przykryć i podgrzewać. Poddawać gorące na listkach sałaty, z na przykład z pieczonymi ziemniaki.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: mniami
mniami
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (64)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher