|
||||||||||
Cebula faszerowana kaszankąKrótki opis potrawycoś szalonego?Potrzebne składniki duże cebule - 8 szt. cząbr - 1 łyżeczka(i) pomidory - 2 szt. kaszanka gryczana - 500 g margaryna - 2 łyżka(i) bulion - 1/2 szkl. listki sałaty - 8 szt. Etapy przyrządzania1
Cebule obrać i ugotować w osolonej wodzie ( 15 minut) wyjąć i ostrożnie wydrążyć i do każdej cebuli wsypać szczyptę ziół. Pomidory pokroić w plasterki. Kaszankę obrać ze skóry, i rozgnieść i włożyć do cebul, przykryć pomidorem i posolić. Do rondla wlać bulion dodać miąższ z cebuli margarynę i zagotować. Włożyć faszerowane cebulę przykryć i podgrzewać. Poddawać gorące na listkach sałaty, z na przykład z pieczonymi ziemniaki.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|