Chlodnik ogorkowy z mieta

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Podawac z mlodymi ziemniakami z wody.

Potrzebne składniki

• 2 male swieze ogorki
• 2 szklanki chudego kefiru lub zsiadlego mleka
• szklanka wywaru z warzyw
• pomidor
• zabek czosnku
• sok z cytryny
• lyzeczka drobno posiekanej miesty
• kilka listkow miety
• 6 orzechow wloskich
• sol ,pieprz

Etapy przyrządzania

1
Ogorki umyc, obrac, zetrzec na tarce do jarzyn i wymieszac z kefirem. Dodac drobno posiekany czosnek,wywar z warzyw oraz sokiem z cytryny (łyzka). Przyprawic mietą,sola i pieprzem, udekorowac orzechami,czastkami pomidora oraz listkami miety.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher