|
||||||||||
Pulpeciki (pikantne)Krótki opis potrawyPikantne pulpeciki z papryką w roli głównej.Potrzebne składniki Mięso mielone (mieszane) - 80 dkg Jajko - 1 szt. Cebula duża - 1 szt. Bułka czerstwa - 1 szt. Papryka zielona (duża) - 1 szt. Papryka czerwona (duża) - 1 szt. Papryka chili - 3 szt. Papryka w proszku - 2 łyżka(i) Bulion - 200 ml Olej - 4 łyżka(i) Sól, pieprz Etapy przyrządzania1
Bułkę namoczyć w odrobinie mleka, po czym dobrze odcisnąć. W dużej misce wyrobić mięso z bułką, jajkiem i przyprawami. Z masy uformować pulpeciki. Na patelnię wlać kilka łyżek oleju, tłuszcz rozgrzać i ułożyć pulpety. Smażyć aż się zrumienią.
2
Wszystkie papryki oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w paseczki. Cebulę obrać i pokroić w półksiężyce. Rozgrzewami 2 łyżki oleju w rondlu i wrzucamy warzywa. Doprawiamy solą i pieprzem. Po ok. 15 minutach duszenia wrzucamy pulpeciki i zostawiamy na średnim ogniu ok. 20 min.
Jak podawać?Z pieczonymi ziemniaczkami Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|