Sałatka z tuńczykiem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: mniami
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania z ryb
• Wigilia
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Zimna przekąska wigilijna

Potrzebne składniki

• tuńczyk w oleju - 2 puszka(i)
• ryż - 2 szkl.
• orzechy włoskie - 0.5 szkl.
• mały słoik majonezu - 1
• natka pietruszki
• świeży ogórek - 0.5 szt.
• pieprz i sól

Etapy przyrządzania

1
Tuńczyka osączyć z oleju i podzielić widelcem i połączyć z ugotowanym ryżem, orzechami, majonezem posiekaną natką pietruchy i przyprawić solą i pieprzem staranie wymieszać i na godzinę wstawić do lodówki. Po minięciu czasu półmisek na którym ma być przełożona sałatka, udekorować plasterkami świeżego ogórka.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: mniami
mniami
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (64)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher