|
||||||||||
Lasange ala GosiaKrótki opis potrawyPychotka:)Potrzebne składniki mięso mielone - 0,5 kg duża cebula - 1 szt. pomidory średnie - 2-3 szt. kartonik przecieru pomidorowego - 1 ser zolty czosnek - 3-4 makaron Przydatne akcesoriaWedług własnego uznania.Etapy przyrządzania1
Przepis:
Na sos beszamelowy: troszkę masła rozgrzać na patelni, dodać łyżkę mąki i mleko, gotować na małym ogniu aż wszystko ładnie sie rozpuści! Masa mięsna: w garnku usmażyć cebulkę z czosnkiem, dodać mięso - dobrze podsmażyć, potem pokrojone w kawałki pomidory, potem dodać przecier pomidorowy, wszystko doprawić: solą, pieprzem ziołowym i czarnym, papryczką ostrą lub słodką, oregano, bazylia (pod kontrola bo to bardzo aromatyczne przyprawy i goście mogą mieć czkawkę do samego rana :), ewentualnie doprawiać tym co lubimy byleby pasowało :) Mięso gotować na małym ogniu, żeby woda odparowała i został dość gęsty sos! Lasagne pieczemy w wąskiej formie jak do keksu. Warstwy: (są różne wersje) moja to: sos beszamelowy - makaron - mięso - ser itd. Kiedy nie wyjdzie wam za pierwszym razem nie zrażajcie się, trzeba próbować! I oczywiście modyfikować przepis do swoich potrzeb! SMACZNEGO!!!!
Jak podawać?W blaszeUwagibrak Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|