|
||||||||||
Kotleciki z jajekKrótki opis potrawyProste i szybkie w wykonaniu.Potrzebne składniki Jajka ugotowane na twardo - 5 szt. Jajko surowe - 1 szt. Bułka tarta - 2 łyżka(i) Mąka zwykła - 1-2 łyżka(i) Sól i pieprz Olej do smażenia - 1/2 szkl. Przydatne akcesoriamiska, łyżka, patelniaEtapy przyrządzania1
Jajka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodajemy mąkę, bułkę tartą, wbijamy jajko, przyprawiamy solą i pieprzem. Wszystko razem mieszamy i formujemy średniej wielkości kotleciki (z podanej ilości wychodzi 5, 6 sztuk).
2
Kotleciki obtaczamy lekko w bułce tartej i smażymy po kilka minut z obu stron.
Jak podawać?Z pieczonymi ziemniakami i surówką z marchewki i ananasa.UwagiSurówka z marchwi: 2 duże marchewki zetrzeć na tarce, dodaćpół puszki ananasa w kawałkach, wymieszać...i już:) Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|