|
||||||||||
Sos miodowo migdałowyKrótki opis potrawyPodawac do budyniow,lodow lub legumin.Potrzebne składniki 7 daj mielonych migdalow szklanka smietanki 2 żółtka 2 łyżki miodu Etapy przyrządzania1
Żółtka utrzec z miodem i nastepnie zalac 4 lyzkami smietany. Od garnuszka wsypac migdalu, polaczyc z reszta smietanki, podgrzac ale nie gotowac. Obie masy - caly czas miksujac - polaczyc i podgrzewac na slabym ogniu az sos zgestnieje.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|