deser jabłkowo-waniliowy

Aktualna ocena: 0
dodany przez: mniami
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Czas przygotowania:
30 minut
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

smaczne i słodkie

Potrzebne składniki

• jabłka - 6 dużych szt.
• sok z cytryny - 1 szt.
• laska wanilii - 1 szt.
• cukier - 0,5 szkl.
• mleko - 1/2 l
• budyń waniliowy - 1(na 0,5l mleka) op.

Etapy przyrządzania

1
Jabłka obrać i pokroić na ćwiartki,usunąć nasiona.Pokroić na większą kostkę i skropić sokiem z cytryny.laskę wanilii wydrążyć.2/3 szklanki wrzątku,jabłka laskę i i miąższ z wanilii dusić około 10 minut.Odjąć łyżkę cukru a resztę dodać do kompotu,który po ugotowaniu ostudzić i wyjąć laskę wanilii.Budyń utrzeć z 4 łyżkami mleka na jednolitą masę,dodać łyżkę cukru.Zagotować pozostałe mleko.Dodać rozrobiony budyń i zagotować jeszcze raz.2/3 kompotu rozlać do szklaneczek następnie dodać budyń i polać resztą kompotu.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: mniami
mniami
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (64)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher