|
||||||||||
Sos korzennyKrótki opis potrawyPodajemy do ryzu i pieczonych jablek.Potrzebne składniki szklanka wody po 3 łyżki bialego wytrawnego wina i soku pomaranczowego skorka otarta z pomaranczy łyżeczka mąki ziemniaczanej po cwierc lyzeczki mielonego cynamonu i goździkow cukier Etapy przyrządzania1
Zagotowujemy wode z winem i sokiem pomaranoczwym, dodajemy skorke pomaranczowa i przyprawy korzenne, podgrzewamy, przecedzamy, zageszczamy maka ziemniaczana rozporwadzona woda. Zagotowujemy. Doprawiamy cukrem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|