|
||||||||||
Duszone patisonyKrótki opis potrawyPomysl na patisonyPotrzebne składniki 2 patisony 3-4 pomidory 2 cebule 2 zabki czosnku 3 lyzki posiekanego koperku 2 lyzki oleju curry,sol Etapy przyrządzania1
Patisony obieramy,usuwamy miazsz z pestkami,kroimy w slupki. Cebule siekamy,Patisony i cebule solimy, dodajemy pol szklanki wrzacej wody, dusimy pod przykryciem na malym ogniu. Pomidory myjemy,sparzamy,obieramy ze skorki, kroimy w kostke,dodajemy do patisonow w czasie duszenia. Gdy plyn odparuje przyprawiamy zmiazdzonym czosnkiem,curry.Zestawiamy z ognia i mieszamy z koperkiem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|