Gołąbki z grzybami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Marzena
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Wegetariańskie
Czas przygotowania:
60 minut
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
łatwe
Koszt:
8 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

wegetariańskie,zdrowe i pożywne

Potrzebne składniki

• świeże grzyby - 30 dag
• świeża kapusta - 50 dag
• cebula - 2 szt.
• olej - 4 łyżka(i)
• margaryna - 2 łyżka(i)
• sos śmietanowy z koncentratem pomidorowym - 2 szkl.
• sól

Etapy przyrządzania

1
Głowkę kapusty oczyścić i po wykrojeniu głąba ugotować w osolonej wodzie.Następnie oddzielić liście i lekko pobić nerwy liściowe.Grzyby ugotować i pokroić.Wymieszać z posiekaną ,przesmażoną cebulą,posolić i obsmażyć.Farsz kłaść na liściach kapuścianych i zawijać je w koperty.Gołąbki obsmażyć,zalać sosem śmietanowym z koncentratem pomidorowym i dusić 30-40 minut.

Jak podawać?

z sosem pomodorowym Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher