Ciasto gruszkowo-jabłkowe

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Marzena
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Czas przygotowania:
60 minut
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
10 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

bardzo dobre

Potrzebne składniki

• mąka pszenna - 40 dag
• jajka - 4 szt.
• proszek do pieczenia - 16 g
• cukier - 20 dag
• masło - 20 dag
• cukier waniliowy - 3 g
• gruszki - 5 szt.
• jabłka - 4 szt.
• cukier - 10 dag

Etapy przyrządzania

1
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia.Mieszamy.Pozostałe składniki ucieramy na masę.Stopniowo dodajemy mąkę z proszkiem.Piekarnik nagrzewamy do temeratury 180 stopni,blachę wykładamy pergaminem.Do ciasta dodajemy pokrojone w kostkę owoce.Mieszamy łyżką i przekładamy do formy.Wierzch ciasta wyrównujemy.Posypujemy grubo cukrem.Pieczemy 40 minut,aż ciasto będzie złociste.Po upieczeniu trzymamy 20 minut w zamkniętym piekarniku.

Jak podawać?

na deser Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher