|
||||||||||
Makaron z orzechamiKrótki opis potrawyPotrawa nieco inna od pozostałych.Tu natomiast są orzechy w roli głównej. Makaron smaczny i pożywny.Potrzebne składniki makaron świderki - 0,5 kg orzechy włoskie - 25 g czosnek - 2,5 masło - 5 łyżka(i) ser żółty - 10 szałwia - 5 olej - 2 łyżeczka(i) Etapy przyrządzania1
Ugotować makaron na półtwardo w dużej ilości osolonej wody z dodatkiem oleju.
Czosnek obrać, posiekać. Drobno posiekać orzechy. Szałwię opłukac i posiekać.
Rozgrzać mocno masło w garnuszku. Wrzucić orzechy, czosnek, i szałwię.
Smażyć na małym ogniu przez kilka minut. Stale mieszać podczas smażenia, doprawić solą i pieprzem.
Odcedzony makaron wrzucić do garnka z sosem i wymieszać. Wyłożyć na talerz i posypać serem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|