Dorsz w migdałach

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Marzena
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania z ryb
Czas przygotowania:
35 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
12 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

pyszna ryba

Potrzebne składniki

• filety z dorsza - 4 szt.
• cytryna - 1 szt.
• jajko - 1 szt.
• płatki migdałowe - 1 łyżka(i)
• masło - 1 łyżka(i)
• mąka - 1 łyżeczka(i)
• sól,pieprz
• natka,olej do smażenia

Etapy przyrządzania

1
Filety skropić sokiem z cytryny i odstawić na 15 minut do lodówki.Po tym czasie każdy kawałek ryby posolić i popieprzyć.Obtoczyć w mące i w roztrzepanym jajku,a następnie w płatkach migdałowych.Rozgrzać olej na patelni i smażyć opanierowane filety po 4 minuty z każdej strony.Podawać gorące z kawałkiem masła,zieloną sałatą,natką i plasterkiem cytryny.

Jak podawać?

gorące z kawałkiem masła,sałatą i plasterkiem cytryny Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher