|
||||||||||
Cykoria w maśle pomarańczowymKrótki opis potrawySzybki posiłekPotrzebne składniki 4 cykorie ( po ok. 12 dag ) 3 dag masła sok i otarta skórka z 1 pomarańczy szczypta pieprzu cayenne sól Etapy przyrządzania1
Cykorie myjemy, nacinamy wzdłużnie tak, aby się nie rozpadły na połowy. Blanszujemy, wycinamy głąbiki. Masło roztapiamy w rondelku, dodajemy sok i otartą skórkę z pomarańczy. Wkładamy cyrkonie i na niewielkim ogniu dusimy ok. 10 min, często obracając.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|