Róże karnawałowe

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Dobry przysmak na karnawał

Potrzebne składniki

• 1 1/2 szkl. maki
• 4 żółtka
• 1 łyżka odctu lub spirytusu
• 3-4 łyżki gęstej śmietany
• 3/4 szkl.konfitury z płatków róży lub wiśni

Etapy przyrządzania

1
Przygotować ciasto takie same jak na faworki. Wyciąć kółka. Składać po 3, ściskając w środku tak, aby się skleiły. Smarzyc podobnie jak faworki. Do usmarzonych, osączonych róż karnawałowych nakładać do środka odrobinę konfitury.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher