|
||||||||||
Chłodnik buraczanyKrótki opis potrawyPyszna zupa na upalne dniPotrzebne składniki 1 l jogutru, kefiru lub kwaśnego mleka 30 dag świeżych ogórków 4 łyżki koncentratu burakowy sok z cytryny po jednym pęczku koperku i szczypiorku 11 ząbek czosnku sól i biały pieprz odrobina przyprawy do zup 4 jajka Etapy przyrządzania1
Koncentrat barszczu wymieszac z jogurtem, zasiadłym mlekiem lub kefirem, doprawić sokiem z cytryny, pieprzem i rozstartym z solą czosnkiem. Schłodzić. Ogórki pokroić w kosteczkę, posiekać koperek i szczypiorek. Wymieszać ze schłodzoną zupą. Podawać na talerzach. Do każdego talerza włożyć pokrojone na ćwiartki ugotowane na twardo jajko.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|