kostka alpejska

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Michał Ska
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

dobre ciasto

Potrzebne składniki

• jaja - 4 szt.
• mąka - 3/4 szkl.
• cukier - 3/4 szkl.
• maka ziemniaczana - 2 łyżka(i)
• proszek do pieczenia - 1 łyżeczka(i)
• masło - 1 szt.
• mleko slodzone - 1 puszka(i)
• śmietana kremówka - 0,5 l
• śmietanka fix - 1 op.
• cukier pouder - 2 łyżeczka(i)
• cukier waniliowy - 2 łyżka(i)
• beza - 30 dag
• czekolada - 1 szt.

Etapy przyrządzania

1
Mleko gotujemy na karmel (2 godz) po ostygnięciu miksujemy z tłuszczem (ważne- ucieramy najpierw tłuszcz a następnie dodajemy karmel i krótko miksujemy żeby nie zrobiło się zbyt rzadkie) Na upieczony biszkopt kładziemy krem, układamy bezy i na bezy resztę kremu. Ubijamy śmietanę z pudrem i cukrem waniliowym oraz smietanką fix, smarujemy na wierzch i posypujemy potartą czekoladą Wstawiamy do lodówki .
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Michał Ska
Michał Ska
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (192)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher