Pomidory pod pierzynką

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Kotek_kłopotek
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Sałatka idealna jako dodatek do mięsa z grilla

Potrzebne składniki

• pomidory - 1/2 kg
• majonez - 1/2 szkl.
• śmietana - 1/2 szkl.
• ser żółty - 15 dag
• ząbek czosnku - 1 szt.
• szczypiorek - 1 szt.
• sól,pieprz - 1/2 łyżeczka(i)

Etapy przyrządzania

1
Pomidory myjemy, suszymy i kroimy ostrym nożem w plastry. Następnie układamy je na półmisku, posypujemy solą i pieprzem. Majonez mieszamy ze śmietaną i dodajemy do tego zmiażdżony czosnek. Całość mieszamy i powstałym sosem zalewamy pomidory. Szczypiorek myjemy i suszymy. Następnie kroimy i posypujemy nim sos. Żółty ser zcieramy na tarce o małych oczkach i posypujemy nim warstwę szczypiorku. Schłodzić w lodówce. Smacznego!
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher