Zupa z kurczaka i szpinaku

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Marzena
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Czas przygotowania:
60 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Koszt:
10 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

doskonałas dla smakoszy chińskich potraw

Potrzebne składniki

• pierś z kurczaka - 20 dag
• wino ryżowe - 1 łyżka(i)
• cukier - 3/4 łyżeczka(i)
• olej sezamowy - 1 łyżeczka(i)
• szpinak - 25 dag
• bulion drobiowy - 4 szkl.
• sos sojowy - 1 łyżka(i)

Etapy przyrządzania

1
Mięso pokroić w paski.Włożyć do miski,polać winem i olejem.dodać pół łyżeczki cukru i wymieszać.Marynować 20 minut.W tym czasie wrzucić szpinak do rondla z gorącą wodą.Potem szpinak przecedzić.Zagotować bulion,dodać sos sojowy i resztę cukru.Włożyć mięso i ponownie zagotować.Pozostawić na ogniu,aż mięso zrobi się biale.Dodać szpinak i znowu zagotować.

Jak podawać?

na ciepło Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher