|
||||||||||
Dorsz zapiekany na szpinakuKrótki opis potrawyzdrowe i niskokalorycznePotrzebne składniki filet z dorsz - 50 dkg szpinak mrożony - 50 dkg maslo - 3 łyżka(i) mleko - 3/4 szkl. bulion warzywny - 3/4 szkl. Przydatne akcesoriazaroodporne naczynie,rondelek,Etapy przyrządzania1
Szpinak podsmażyć na maśle,doprawić solą ,pieprzem i gałką muszkatałową.Filety rybne ułożyć w naczyniu żaroodpornym,zalać mlekiem i bulionem.Dusić 10 minut w tem.200 stopni.Odlać wywar z ryby i odstawić.Filety wyjąc.W naczyniu zaroodpornym ułożyć szpinak ,a na nim filety rybne.W rondelku roztopić maslo.Wsypać mąkę,wlać wywar rybny i wymieszać.Dodać lyżkę startego żółtego sera i podgrzewać cały czas mieszając,aż ser się rozpuści.Sosem polać rybę,posypać lyżka startego żółtego sera i zapiekać w piekarniku ok.20 minut.
Jak podawać?polane sosemUwagido sosu najlepiej użyć żółtego sera o dość ostrym smaku. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|