|
||||||||||
Jarski pasztet serowyKrótki opis potrawyDla wegetarianPotrzebne składniki kremowy twarożek śmietankowy - 60 dag duże plastry sera gouda - 4 szt. starty ser gouda - 10 dag czerowna papryka - 1 szt. szczypiorek - 1 szt. pieprz i sól Etapy przyrządzania1
Paprykę oczyścić, umyć, p[okroić w drobniutką kosteczkę. Szczypiorek opłukać, posiekać. Odłożyć 2 łyżk papryki i trochę szczypiorku do dekoracji. Resztę wymieszać z twarżkiem i startym serem gouda. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Formę na comber wyłożyć folią przezroczystą, tak aby nie zwisała poza brzegi formy. Na folii na zakładkę ułożyć plastry goudy. Rozsmarować masę twarożkową. Obwinać zwisającymi fragmentami goudy i foli. Ochłodzić. Przed podaniem zdjąć folię i udekorować pozostała papryką i szczypiorkiem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|