|
||||||||||
Ryba w pierzynceKrótki opis potrawyzdrowa i smacznaPotrzebne składniki filety z mintaja - 1 kg mąka - 1 szkl. sól,pieprz jajka - 2 szt. mleko - 1 szkl. woda - 1 szkl. olej Etapy przyrządzania1
Rybę oprószyć solą i pieprzem.Mąkę zmiksować z żółtkami i mlekiem.Na koniec domieszać wodę i pianę z białek i odstawić na 20 minut.W rondlu rozgrzać olej, kawałki ryby zanurzać w cieście i kłaść na rozgrzany olejSmażyć na rumiano z obu stron.
Jak podawać?na ciepło lub na zimno Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|