|
||||||||||
Kotleciki dietetyczneKrótki opis potrawyNiedawno spróbowałam je przygotować. Zapach po zrobieniu potrawy nie jest zbyt przyjemny przynajmniej dla mnie:) Myślę, że specyficzny zapach wydaje po prostu stopiona mozzarella jednakże całość jest naprawdę smaczna. Polecam osobom, które szukają lekkich alternatyw.Potrzebne składniki Oliwa z oliwek - 1 łyżka(i) Cebula - 1 szt. Ser mozzarella - 1 op. Migdały - 1 garść(garście) Brązowy ryż - 0,5 op. Sól/pieprz - 1 szczypta(y) Jajko - 2 szt. Bułka tarta - 1 garść(garście) Krakersy - 2 szt. Przydatne akcesoriaPatelnia, coś do mieszaniaEtapy przyrządzania1
Na patelni rozgrzać troszkę oliwy z oliwek.
2
Ser mozzarella stopić na patelni.
3
Dodać pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę, delikatnie zrumienić. Dodać garść migdałów, oraz ryż całość przemieszać (ciągle na MAŁYM ogniu).
4
Dodać szczyptę soli/pieprzu do smaku.
5
Zdjąć z gazu, uformować kuleczki /klopsiki i smażyć w panierce z bułki tartej, oraz małej ilości krakersów.
Jak podawać?Polecam ziemniaczki puree i suróweczkę z marchewki i jabłkaUwagiPolecam dodać czerwoną cebulkę zamiast zwykłej. Potrawa jest wtedy lepiej przyswajana przez żołądek jako, że czerwona jest o wiele lepiej trawiona. RYZ - dodać tylko 0,5 woreczka! Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|