|
||||||||||
Kotlety ze śledziKrótki opis potrawypyszne wegetariańskie daniePotrzebne składniki świeże śledzie - 1 kg tarta bułka - 20 dag jajka - 2 szt. cebule - 2 szt. śmietana - 2 łyżka(i) olej - 1/2 szkl. sól Etapy przyrządzania1
Sledzie wypłukać,usunąć ości i zemleć w maszynce.Cebulę posiekać,podsmażyć na tłuszczu,nie rumieniąc.W miseczce wymieszać zmielone śledzie,cebulę,łyżkę tartej bułki,śmietanę,,wbić jajka i posolić.Jeszcze raz wymieszać.Formować małe kotleciki i obtaczać w tartej bułce.Smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.Podawać z ziemniakami i surówką.
Jak podawać?z ziemniakami i surówką Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|