|
||||||||||
Sandacz z rusztuKrótki opis potrawydla smakoszy rybPotrzebne składniki sandacz - 1 kg masło - 4 dag olej - 2 dag siekana zielona pietruszka - 1 łyżeczka(i) sól Etapy przyrządzania1
Sandacza pokroić na porcje,posolić i odstawić w chłodnym miejscu na godzinę.Następnie rybę posmarować stopionym masłem,ruszt olejem.Ułożyć na nim kawałki ryby i piec po 5 minut z każdej strony.Gdy ryba się zrumieni zdjąć z rusztu.Podawać z kawałkami masła i posypać pokrojoną pietruszką.
Jak podawać?posypane natką pietruszki Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|