Kurczak faszerowany

Aktualna ocena: 0
dodany przez: trini6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z drobiem
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

kurczak

Potrzebne składniki

• kurczak - ok 1 i 1/2 kg
• masło - 2 łyżka(i)
• czerstwa bułka - 1 szt.
• mleko - 1/2 szkl.
• wątróbki drobiowe - 2 szt.
• jajka - 2 szt.
• pęczek natki
• olej (do pieczenia) - 2 łyżka(i)
• sól pieprz

Etapy przyrządzania

1
Kurczaka natrzeć solą od środka i z wierzchu.
2
Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Zelmeć w maszynce razem z wątróbkami.
3
Masło utrzeć z żółtkami. Dodać wątróbkę, posiekaną natkę i doprawić solą oraz pieprzem. Jeśli farsz jest za rzadki wsypać 1-2 łyżki bułki tartej. Ubić białka i dodać do farszu.
4
Skrzydełka kurczaka założyć na grzbiet, nóżki zawiązać razem. Nałożyć luźno farsz (część włożyć pod skórę) i zaszyć. Piec 80 min w temp 200 C
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: trini6
trini6
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (292)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher