|
||||||||||
Jeżyk z gruszkiKrótki opis potrawydoskonale smakuje dzieciomPotrzebne składniki gruszka z puszki bez skórki - 1/2 szt. migdały - 15 szt. rodzynki - 2 szt. Etapy przyrządzania1
Gruszkę kładziemy płaską stroną na blacie.Migdały rumienimy na patelni bez tłuszczu cały czas mieszając.Gdy będą złotobrązowe i przesypujemy na pergamin.Szarą część gruszki szpikujemy migdałami.W węższej części wycinamy dziurki z obu stron .Wkładamy rodzynki.
Jak podawać?jako deser Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|