boczek pieczony

Aktualna ocena: 0
dodany przez: anka-22
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Polska
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

smacznego

Potrzebne składniki

• boczek

Etapy przyrządzania

1
Sukces tej potrawy zależy od jakości mięsa, radzę zatem kupić boczek na bazarze – będzie na pewno świeży. Wybieramy kawałek, który nie jest zbyt tłusty. Boczek na dwie, trzy godziny przed pieczeniem trzeba obficie nasmarować solą, majerankiem i zmiażdżonym czosnkiem. Można upiec boczek w otwartej brytfannie – wtedy będzie miał chrupiącą skórkę, można tez w folii – dzięki której upieczony boczek będzie bardziej soczysty. Radzę piec go w temperaturze 180 stopni przez co najmniej godzinę. Fantastycznie smakuje, gdy jest jeszcze ciepły – z musztardą lub chrzanem. Także smaczny jest na zimno, pokrojony w cienkie plastry
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher