żurek

Aktualna ocena: 0
dodany przez: anka-22
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

smacznego

Potrzebne składniki

• kiełbaska
• jajko

Etapy przyrządzania

1
Ta zupa może być podstawowym daniem obiadowym. Najpierw wrzucam do garnka z wodą białą surową kiełbasę i włoszczyznę. W drugim garnuszku gotuję jajka na twardo. Po 15 minutach wyjmuję kiełbasę, a włoszczyznę gotuję jeszcze chwilę, żeby była miękka. Następnie zakwaszam zupę żurkiem z butelki (w ostateczności może być z torebki), dosypuję niemało majeranku, maleńką szczyptę imbiru oraz dwa, trzy ząbki czosnku. Zestawiam garnek z ognia. Przestudzone jajka obieram, kroję na ćwiartki, kiełbasę kroję na plasterki i to wszystko wrzucam do zupy. Podaję z ziemniakami ugotowanymi osobno. Naprawdę można się nasycić tym daniem!
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher