|
||||
Etapy przyrządzania1
Ta zupa może być podstawowym daniem obiadowym.
Najpierw wrzucam do garnka z wodą
białą surową kiełbasę i włoszczyznę.
W drugim garnuszku gotuję jajka na twardo.
Po 15 minutach wyjmuję kiełbasę,
a włoszczyznę gotuję jeszcze chwilę, żeby była miękka.
Następnie zakwaszam zupę żurkiem z butelki
(w ostateczności może być z torebki),
dosypuję niemało majeranku,
maleńką szczyptę imbiru oraz dwa,
trzy ząbki czosnku.
Zestawiam garnek z ognia.
Przestudzone jajka obieram,
kroję na ćwiartki, kiełbasę kroję na plasterki
i to wszystko wrzucam do zupy.
Podaję z ziemniakami ugotowanymi osobno.
Naprawdę można się nasycić tym daniem!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|