|
||||||||||
ŻurekKrótki opis potrawymmmmmmmmmmmniamPotrzebne składniki biala kielbasa - 2 peta boczek - 1 plaster marchew - talerz tatej pietruszka - talerz tartej smietana - 2 szkl. czosnek - 2-3 sol - 1 szczypta(y) pieprz - 1 łyżka(i) lisc laurowy - 1 szczypta(y) Etapy przyrządzania1
W dużym garnku (do połowy wody) obgotowujemy kiełbasę i boczek w całości, wyciągamy i pozostawiamy do ostygnięcia, dodajemy do wywaru warzywa, czosnek, cebule, majeranek, liść, sól i pieprz, gotujemy do miękkości, wlewamy żurek, chwilę gotujemy, dodajemy pokrojoną kiełbasę i boczek, odstawiamy z ognia, wlewamy śmietanę mieszając... szybko i smacznie, polecam
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|