Żurek

Aktualna ocena: 0
dodany przez: marcinos14
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

mmmmmmmmmmmniam

Potrzebne składniki

• biala kielbasa - 2 peta
• boczek - 1 plaster
• marchew - talerz tatej
• pietruszka - talerz tartej
• smietana - 2 szkl.
• czosnek - 2-3
• sol - 1 szczypta(y)
• pieprz - 1 łyżka(i)
• lisc laurowy - 1 szczypta(y)

Etapy przyrządzania

1
W dużym garnku (do połowy wody) obgotowujemy kiełbasę i boczek w całości, wyciągamy i pozostawiamy do ostygnięcia, dodajemy do wywaru warzywa, czosnek, cebule, majeranek, liść, sól i pieprz, gotujemy do miękkości, wlewamy żurek, chwilę gotujemy, dodajemy pokrojoną kiełbasę i boczek, odstawiamy z ognia, wlewamy śmietanę mieszając... szybko i smacznie, polecam
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher