Makaron z rucolą i pomidorami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: ewa1257
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z makaronem
Czas przygotowania:
45 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Koszt:
12 PLN
Kaloryczność:
550 kCal
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

smaczne danie

Potrzebne składniki

• rucola - 150 g
• cebula - 1 szt.
• ząbek czosnku - 1 szt.
• pomidorki koktajlowe - 500 g
• makaron świderki - 500 g
• oliwa z oliwek - 1 łyżka(i)
• parmezan - 30 g
• mielone curry, pieprz - 1 szczypta(y)

Przydatne akcesoria

garnek

Etapy przyrządzania

1
Umyć i oczyścić rucolę, usunąć twarde łodyżki i pokroić ją na wąskie paseczki. Obrać i posiekać cebulę i czosnek. Umyć, oczyścić i pokroić w ćwiartki pomidory. Ugotować makaron w dużej ilości osolonej wody- około 10 minut. W dużym garnku rozgrzać oliwę i poddusić na niej czosnek i cebulę. Dodać rucolę i pomidory i jeszcze przez chwilę dusić. Osączyć makaron. Na wierzchu ułożyć rucolę i pomidory, przyprawić do smaku curry, solą i pieprzem. Zetrzeć parmezan na tarce i posypać nim makaron.

Jak podawać?

na talerzach Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher