|
||||||||||
Makaron z rucolą i pomidoramiKrótki opis potrawysmaczne daniePotrzebne składniki rucola - 150 g cebula - 1 szt. ząbek czosnku - 1 szt. pomidorki koktajlowe - 500 g makaron świderki - 500 g oliwa z oliwek - 1 łyżka(i) parmezan - 30 g mielone curry, pieprz - 1 szczypta(y) Przydatne akcesoriagarnekEtapy przyrządzania1
Umyć i oczyścić rucolę, usunąć twarde łodyżki i pokroić ją na wąskie paseczki.
Obrać i posiekać cebulę i czosnek. Umyć, oczyścić i pokroić w ćwiartki pomidory.
Ugotować makaron w dużej ilości osolonej wody- około 10 minut.
W dużym garnku rozgrzać oliwę i poddusić na niej czosnek i cebulę. Dodać rucolę i pomidory i jeszcze przez chwilę dusić.
Osączyć makaron. Na wierzchu ułożyć rucolę i pomidory, przyprawić do smaku curry, solą i pieprzem.
Zetrzeć parmezan na tarce i posypać nim makaron.
Jak podawać?na talerzach Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|