|
||||||||||
Suflet z sosem pomidorowymKrótki opis potrawySuflet z sosem pomidorowym - składniki * puszka pomidorów pelati * utarty ząbek czosnku * mała cebula pokrojona w kostkę * 3 łyżki oliwy * sól * pieprz * oregano * 1/2 szklanki kremówki * 4 łyżeczki parmezanuPotrzebne składniki 00000000000000 - 00000000000 mlEtapy przyrządzania1
Suflet z sosem pomidorowym - sposób przygotowania
Na oliwie zeszklić cebulę, dodać czosnek i odcedzone, posiekane pomidory. Przyprawić, gotować na dużym ogniu, aż sos zgęstnieje. Dodać kremówkę, zamieszać. Upieczone i opadnięte suflety z koziego sera ułożyć do góry nogami w żaroodpornych naczyniach wysmarowanych masłem. Polać sosem, posypać serem, wstawić do gorącego piekarnika i zapiekać, aż parmezan się zrumieni.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|