|
||||||||||
Zupa groszkowaKrótki opis potrawyzupaPotrzebne składniki zielony groszek - 60 dag ziemniaki - 2 szt. marchewka - 1/2 szt. natka pietruszki - 1/2 pęczka kostka rosołowa żółtko sól pieprz Etapy przyrządzania2
Marchewkę obrać, umyć, groszek opłukać. Wszystkie warzywa włożyć do garnka, zalać 4 szklankami zimniej wody, dodac kostkę rosołową. Gotować 20 min
3
Natkę opłukać i posiekać. Marchewkę wyjąć z zupy, pokroić w plasterki i odłożyć.
4
Przestudzioną zupę zmiksować z żółtkiem. Jeśli jest zbyt gęsta dolać ok 1/2 szklanki wody. Pzzyprawić do smaku solą i pieprzem, wsypać natkę i gotować 5 min. Przed podaniem zupę posypać odłożoną marchewką
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|