|
||||||||||
boczek z grillaKrótki opis potrawyświetny boczekPotrzebne składniki boczek ocet spiritusowy sol czosnkowa woda przyprawa do grilla Etapy przyrządzania1
Boczek kroimy w plastry gr.ok.1,5cm. Nacieramy solą czosnkową i zostawiamy na chwilę na desce w tym czasie przygotowujemy zalewę. Szklankę wody wlewamy do miski, dodajemy pół łyżeczki soli czosnkowej, 2 łyżki octu oraz 4-5 łyżek przyprawy do grilla. Mieszamy. Wsadzamy boczek, w razie potrzeby (gdyby zalewa nie przykrywała boczku) podwajamy ilość zalewy. Tak trzymamy przez 1 dzień następnie grillujemy wedle uznania.
Ps1. pisząc 'Odpowiedni kawałek boczku' mamy na myśli odpowiedni duży (aby wystarczyło dla wszystkich)
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|