|
||||||||||
Filet z karpia pieczony w boczkuKrótki opis potrawyPasta przyprawowa: suszone pomidory lub w ostateczności koncentrat pomidorowy bazylia oliwa sól, pieprzPotrzebne składniki boczek w plasterlach filety z karpia - 1 kg Etapy przyrządzania1
Wszystkie składniki pasty przyprawowej miksujemy. Ilość poszczególnych składników dobieramy indywidualnie wg upodobań smakowych biorąc pod uwagę fakt że boczek jest już solony. Pasta musi być gęsta. Na blacie kuchennym rozkładamy obok siebie odpowiednią ilość plastrów boczku, na nich układamy porcję karpia, smarujemy go pastą i ściśle owijamy plastrami boczku, spijamy wykałaczkami. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C przez około 20 minut obracając po 10 minutach i polewamy powstałym sosem.. Z upieczonej rolady usuwamy wykałaczki i podajemy z dodatkiem ryży, frytek lub pieczywa. Polecam.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|