|
||||||||||
Pieczarki faszerowane kurczakiemKrótki opis potrawyprzystawkaPotrzebne składniki duże pieczarki - 12 szt. podwójna pierś z kurczaka cebula kremówka - 3/4 szkl. oliwa - 2 łyżka(i) pomidory - 2 szt. ser zółty starty - 4 łyżka(i) masło sól pieprz Etapy przyrządzania2
Zmiksować pierś razem ze śmietaną. Przyprawić solą i pieprzem.
3
Pieczarki oczyścić, odciąć trzonki i posiekać je.
5
Cebulę razem z posiekanymi trzonkami zarumienić na oliwie, dodać zmieksowanego kurczaka, wymieszać i smażyć razem kilka minut. Ciepłą masą napełnić kapelusze pieczarek.
7
Formę nasmarować masłem, wyłożyć plastrami pomidorów. Opruszyć je solą i pieprzem. Ułożyć pieczarki, posypać serem. Zapiekać 20-25 min w temp 200 C
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|