|
||||
Etapy przyrządzania1
Do wywaru z jarzyn z kostką rosołową
wrzucamy oczyszczone i pokrojone grzyby
i gotujemy nie dłużej niż 20 minut.
Zabielamy śmietaną i podajemy z kluskami.
Można także dorzucać ziemniaczki zupy grzybowej.
Ale sezon grzybowy trwa krótko,
więc przez pozostałą część roku
proponuję zupę z grzybów suszonych.
Suszone grzyby przed gotowaniem moczymy
w zimnej wodzie, żeby zmiękły, kroimy i gotujemy
tak jak świeże na wywarze z jarzyn i kostki rosołowej.
Można też ugotować grzybową zupę z grzybów mrożonych
– smakuje jak ze świeżych.
Przed zamrożeniem grzybów trzeba
je koniecznie obgotować z 10 minut, a po ostudzeniu
mrozić w pojemniczkach.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|