KILIMANDżARO

Aktualna ocena: 0
dodany przez: ewelcia1987
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Polecam bardzo dobre ciasto,które nie jest ani trudne w wykonaniu,ani pracochłonne!!!

Potrzebne składniki

• jaj - 8
• cukru - 20 dag
• mąka pszenna - 6 łyżka(i)
• kakao - 4 łyżka(i)
• proszek do pieczenia - 2 łyżeczka(i)
• jabłka - 1 kg
• galaretki - 2 op.
• masło - 1 łyżka(i)
• mleko - 0,5 l
• żółtka - 2
• mąka pszenna - 2 łyżka(i)
• mąka ziemn. - 2 łyżka(i)
• masło - 1 kostka(i)

Etapy przyrządzania

1
CIASTO BISZKOPTOWE UPIEC 2 PLACKI LUB JEDEN I PRZEKROIĆ.BIAŁKA UBIĆ NA SZTYWNO, DODAĆ CUKIER I ŻÓŁTKA,DODAĆ,MĄKĘ ZMIESZANĄ Z PROSZKIEM DO PIECZENIA, NA KOŃCU KAKAO,I LEKKO WYMIESZAĆ.WYLAĆ NA FORMĘ DO PIECZENIA.PIEC W TEMP. 160-180 STOPNI OK. 30-40 MIN. JABŁKA OBRAĆ, ZETRZEĆ NA TARCE O GRUBYCH OCZKACH, MASŁO ROZTOPIĆ, DODAĆ JABŁKA,CHWILĘ SMAŻYĆ, DODAĆ SUCHĄ GALARETKĘ, WYMIESZAĆ I JESZCZE CHWILĘ SMAŻYĆ. Z MLEKA, CUKRU, ŻÓŁTEK, MĄKI UGOTOWAĆ BUDYŃ. MASŁO UTRZEĆ, DODAJąC PRZESTUDZONY BUDYŃ I KOSTKE MASŁA. PRZEŁOŻENIE CIASTA: CIASTO CIEMNE - MASA JABŁKOWA - MASA BUDYNIOWA - CIASTO CIEMNE - POLEWA
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher