|
||||||||||
Rolada jabłkowaKrótki opis potrawySmacznego :)Potrzebne składniki cukier - 1 szkl. mąka tortowa - 0,75 szkl. jajka - 4 szt. budyń śmietankowy - 1 op. proszek do pieczenia - 1 łyżeczka(i) ocet - 0,5 łyżeczka(i) jabłka - 1 kg galaretka truskawkowa - 2 op. Etapy przyrządzania1
Ciasto:
Białka ubijamy z cukrem. Żółtka mieszać z proszkiem do pieczenia i octem, wlewamy do białek, miksujemy. Wsypujemy mąkę i budyń - lekko wymieszać. Ciasto wylewamy na blachę. Pieczemy 30 minut w temp. 180 stopni C.
Masa:
Jabłka obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach i podsmażamy. Do gorących jabłek wsypujemy galaretki - wymieszać.
Rolada z masą jabłkową:
Ciasto musimy zrolować aby nadać formy. Ostudzone ciasto rozwijamy, smarujemy zimną masą i ponownie należy zrolować. Możemy dowolnie udekorować.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|