|
||||||||||
czerwona sałatka z owoców.Krótki opis potrawyBardzo szybko sie robi, a jakie smakowite.Potrzebne składniki truskawki - 225 g maliny - 100 g czerwona porzeczka - 225 g morwy lub jeżyny - 100 g czerwśnie lub wiśnie - 450 g cukier - 100 g sok z cytryny - 1 łyżka(i) koniak - 2 łyżka(i) Przydatne akcesorialodówkaEtapy przyrządzania1
Przygotować syrop z cukru: wsyp cukier do małego rondelka i zalej 300 ml wody.. Doprowadzić do wrzenia i gotuj przez 2 – 3 minuty, aż powstanie syrop. Dodaj sok z cytryny i koniak. Wymieszaj i odstaw do schłodzenia. Przygotuj owoce i włóż do salaterki. Zalej syropem i lekko wymieszaj, tak aby owoce pokryły się syropem. Schładzaj w lodówce przez ok. 30 minut. Smacznego.
Jak podawać?Podawac jako deser. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|