|
||||||||||
fasola z baraninąKrótki opis potrawyfasola z baraninąPotrzebne składniki 40 dag fasoli, 40 dag chudej baraniny, 2 cebule, 2 goździki, 2 ząbki czosnku, 2 marchewki, 2 łyżki oEtapy przyrządzania1
Namoczoną poprzedniego dnia fasolę ugotować do miękkości w tej samej wodzie, a gdy jest miękka, osolić. Baraninę oczyścić, umyć, pokrajać w kawałki, obrumienić na oliwie z dodatkiem masła, dodać pokrajaną cebulę, skropić bulionem i udusić pod przykryciem. Do na wpół uduszonego mięsa dodać pokrajaną marchewkę, posiekany czosnek, goździki, listek laurowy wlać pozostały bulion. udusić do miękkości, wymieszać z fasolą. Gotową potrawę przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z dodatkiem sałatki z buraków.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|