fasola z baraniną

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

fasola z baraniną

Potrzebne składniki

• 40 dag fasoli, 40 dag chudej baraniny, 2 cebule, 2 goździki, 2 ząbki czosnku, 2 marchewki, 2 łyżki o

Etapy przyrządzania

1
Namoczoną poprzedniego dnia fasolę ugotować do miękkości w tej samej wodzie, a gdy jest miękka, osolić. Baraninę oczyścić, umyć, pokrajać w kawałki, obrumienić na oliwie z dodatkiem masła, dodać pokrajaną cebulę, skropić bulionem i udusić pod przykryciem. Do na wpół uduszonego mięsa dodać pokrajaną marchewkę, posiekany czosnek, goździki, listek laurowy wlać pozostały bulion. udusić do miękkości, wymieszać z fasolą. Gotową potrawę przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z dodatkiem sałatki z buraków.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher