|
||||||||||
Czekolada po irlandzkuKrótki opis potrawyCzekolada po irlandzkuPotrzebne składniki 20 dag gorzkiej czekolady 1 l mleka 1 laska wanilii 3 łyżki cukru 100ml irlandzkiej whisky 2 łyzki miodu 15 dag śmietany kremówki starta czekolada Etapy przyrządzania1
Czekoladę drobno posiekać. Zagrzać 200 ml mleka i wrzucić do niego czekoladę, cały czas mieszając, stopić. Pozostałe mleko zagotować z wanilią i cukrem. Zestawić z ognia. Wyjąć wanilię. Mleko wymieszać z rozpuszczoną czekoladą. Połączyć z whisky i miodem. Rozlać do 4 nagrzanych szklaneczek. Śmietankę ubić na sztywno i przykryć nią wierzch gorącej czekolady.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|