|
||||||||||
Gicz cielęca na plackuKrótki opis potrawypodawać na plackach ziemnaczanych bardzo dobre w smakuPotrzebne składniki golenie cielęce - 2 szt. cebula ziemniaki - 1 kg kapusta kiszona - 50 dag boczek - 20 dag bułka tarta jajko pół szklanki bulionu smalec lub olej do smażenia mieszanka ziół: 4 łyżki różnych przypraw( zioła prowansalskie, przypreawa do cielęciny, ostra papryk pół szklanki oleju Etapy przyrządzania1
Wymieszac przyprawy z olejem, natrzeć mięso i wstawić na dobę do lodówki. Utuc ugotowane ziemniaki. Obgotować kapustę. Boczek i cebulę pokroić w kostkę, odsmaż i wymieszać z kapustą, jajkiem i ziemniakami. Uformój dwa placki obtoczyć je w bułce tartej i usmażyć. Zabejcować giczki cielece podsamżyć w brytwance, podlać bulionem i dusić do miękkości.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|