|
||||||||||
Zielona sałatkaKrótki opis potrawyZielona sałatka na wiosnę.Potrzebne składniki roposzka lub sałata o niedużych liściach - 1 główka cebule (średnie) - 2 szt. drobny szypiorek - pół pęczka sól - do smaku oliwa z oliwek - 1 łyżka(i) sok z 1/2 cytryny zmielony biały pieprz - 1 szczypta(y) Etapy przyrządzania1
1. Liście sałaty umyć, osuszyć.
2. Cebule obrać, drobno pokroić, umyty szczypiorek posiekać.
3. Sól rozpuścić w 1/2 łyżeczki wody, dodać sok z cytryny i oliwę oraz biały pieprz.
4. Listki ułożyć w salaterce, posypać posiekaną cebulą i szczypiorkiem, skropić sosem, schłodzić. Można podawać na przystawkę albo jako dodatek do głównego dania.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|