|
||||||||||
pasta z wątróbkiKrótki opis potrawypasta z wątróbkiPotrzebne składniki wątróbek z drobiu - 25 dag jajka ugotowane na twardo - 2 szt. cebuli - 15 dag umytej posiekanej naci pietruszki - 4 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Wątróbki myjemy, oczyszczamy, kroimy. Cebulę obieramy, płuczemy, kroimy w piórka, solimy, wsypujemy na patelnię, ogrzewamy mieszamy, aż zmięknie i zżółknie. Wówczas dodajemy przygotowaną wątróbkę, podlewamy. kilkoma łyżkami wrzącej wody, dusimy pod przykryciem na małym ogniu, aż wątróbka zmieni barwę. Solimy, oprószamy pieprzem. Dusimy jeszcze kilka minut, dodajemy posiekaną pietruszkę. Gdy potrawa wystygnie, miksujemy z dodatkiem pokrajanego jednego jajka. Sprawdzamy smak, ewentualnie przyprawiamy solą i pieprzem. Gotową pastę wykładamy na salaterkę, przykrywamy, oziębiamy w lodówce. Przed podaniem dekoracyjnie posypujemy posiekanym drobno jajkiem. Podajemy jako dodatek do pieczywa.
Smacznego!
Wasze komentarze (1)Dodaj komentarz Powrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|
Zrobiłam bez pietruszki, dodając odrobinę majonezu. Pyszna.
autor: Anonim dodany dnia 2010-11-20 18:58:38