|
||||||||||
Jajka w chrupiących kokitkachKrótki opis potrawyBułki wypełnione plasterkami kiełbasy, zielonym groszkiem oraz jajkiem będą doskonałą przekąską na przyjęciu :)Potrzebne składniki Bułki - 4 szt. Masło - 1 łyżka(i) Kiełbasa - 10 dag Groszek z puszki - 2 łyżka(i) Jajka - 4 szt. Sól Pieprz Natka pietruszki - 1 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Z bułek ściąć wierzchy, odłożyć. Pozostałe części wydrążyć, wysmarować wewnątrz masłem.
2
Kiełbasę obrać ze skórki, pokroić na talarki, wyłożyć nimi bułki, po czym do każdej wsypać po 1/2 łyżki groszku.
3
Jajka umyć, wbić po jednym do bułki, posypać solą, pieprzem, natką pietruszki, przykryć odciętym wierzchem.
4
Tak przygotowane grzanki ułożyć na blasze, wstawić do piekarnika i zapiekać przez 10 minut w temperaturze 180 stopni.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|