Golonka po pomorsku

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Tytanowy_Janusz
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z wieprzowiną
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Golonka po pomorsku 90 min – kuchnia z szybkowaru

Potrzebne składniki

• spora golonka - 1 szt.
• cebuli - 10 dag
• por - 1 szt.
• koncentratu pomidorowego - 1 łyżka(i)
• kminek, sól, pieprz i papryka mielona do smaku - 1 szt.

Etapy przyrządzania

1
Golonkę zalewamy w szybkowarze Wrzątkiem, solimy wodę, żeby była dość słona, zamykamy szybkowar i ogrzewamy 80 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otwieramy, wyjmujemy golonkę, wyporcjowujemy. Wywar z szybkowaru usuwamy (można go zużyć np. na zupę), wkładamy pokrojoną golonkę bez kości, oczyszczone i pokrojone cebulę i por, koncentrat pomidorowy, 0,5 szklanki wywaru. Posypujemy kminkiem, pieprzem i papryką. Zamykamy szybkowar i ogrzewamy ponownie, tym razem 10 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Podajemy z kartoflami. Smacznego!
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Tytanowy_Janusz
Tytanowy_Janusz
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (52)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher