Boczek Pieczony

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Tytanowy_Janusz
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z wieprzowiną
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
średnio trudne
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Boczek Pieczony (Chiny)

Potrzebne składniki

• surowego boczku - 1 kg

Etapy przyrządzania

1
1. Skórę boczku nacinamy wzdłużnie, w odstępach 2 cm. 2. Mieszamy składniki marynaty, nacieramy boczek, odstawiamy na 6 godz. lub na noc. 3. Mięso wykładamy na brytfannę skór do góry, podlewamy 3-4 łyżkami wody; pieczemy przez 15 min. w mocno nagrzanym pierniku (260oC): 4. Zmniejszyć płomień (60o C), piec Przez 40 min., podlewamy wodą (2 łyżki). 5. Oddzielamy skórę i kroimy w małą kostkę; mięso kroimy w plasterki. 6. Podajemy ze smażonymi jarzynami - (patrz: potrawy z jarzyn) lub smażonym ryżem - (patrz: potrawy z ryżu) i ogórkiem konserwowym. Proporcje dla 5-6 osób Smacznego!

Uwagi

UWAGA: Marynata: 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka cukru lub miodu 1 roztarty ząbek czosnku 1/2 łyżeczki cynamonu 1 goździk 1 łyżka sosu sojowego lub 1/2 łyżki przyprawy maggi i 2 łyżeczki wody Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Tytanowy_Janusz
Tytanowy_Janusz
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (52)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher