Frykadele z polędwicy

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Tytanowy_Janusz
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z wieprzowiną
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
średnio trudne
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Frykadele z polędwicy

Potrzebne składniki

• polędwicy wołowej - 25 dag
• polędwicy wieprzowej - 25 dag
• tartej bułki - 10 dag
• cebula - 1 szt.
• jajko - 1 szt.
• margaryna lub olej do smażenia - 1 szt.
• sól, pieprz - 1 szt.

Etapy przyrządzania

1
Obie polędwice z cebulą mielimy w maszynce, dodajemy tartą bułkę, jajko, sól, pieprz i kilka łyżek zimnej wody. Masę dobrze wyrabiamy rękoma. Tłuszcz rozgrzewamy mocno na patelni, masę kładziemy łyżką, formujemy grube placki; smażymy je na rumiano z obu stron. Podajemy wprost z patelni z frytkami lub purée ziemniaczanym oraz zieloną sałatą lub innymi surówkami. Smacznego!
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Tytanowy_Janusz
Tytanowy_Janusz
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (52)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher